Η Ελευθερία Στόικου ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (1991-1996). Παρακολούθησε τον πρώτο κύκλο του διδακτορικού προγράμματος ΄΄ δημόσια τέχνη και ανάπλαση δημόσιου χώρου΄΄ στο τμήμα Καλών Τεχνών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Βαρκελώνη με υποτροφία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη λόγω πρώτευσης στο τμήμα της ΣΚΤ και κύκλο μαθημάτων ζωγραφικής και χαρακτικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στη Βενετία ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Εκπόνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Γραφικές Τέχνες και Πολυμέσα του ΕΑΠ.

Παρακολούθησε workshops με τον Dani Caravan και τον Γιάννη Κουνέλλη στο Τορίνο και στην Βαρκελώνη. Έχει κάνει επεμβάσεις σε δημόσιους χώρους στη San Andria Βαρκελώνη και δούλεψε για το ευρωπαϊκό project ανάπλαση των λιμανιών της Μεσογείου στη Βαρκελώνη. Έχει πάρει μέρος στη Biennale νέων καλλιτεχνών της Μεσογείου (Τορίνο, 1997). Πραγματοποίησε επτά ατομικές εκθέσεις, Κωνσταντινούπολη, Βαρκελώνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τορίνο, Βαρκελώνη, Ελσίνκι, Ριέκα. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε μουσεία.

Πρωτοβουλία και συνδιοργάνωση του πρότζεκτ, remaster your shirt, scan your ego, στο πλαίσιο του διεθνές συμποσίου ψυχολογίας, Ζωή και Τέχνη είναι ένα, που πραγματοποιήθηκε το 2015 στη Θεσσαλονίκη από το Ψυχολογία και Τέχνη.

Εργάζεται ως εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογία Ένδυσης από το 2000 ως σήμερα, υπεύθυνη των συμμετοχών του τμήματος σε Festivals, Trash Art, αλλά και άλλων θεματικών. Επιμελείται εικαστικά τις εκθέσεις, παρουσιάσεις και επιδείξεις μόδας του τμήματος, Ο μύθος ενδύεται, Αλατζά Ιμαρέτ, Θεσσαλονίκη, 2014. Deconstructing jeans, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., 2016.

Εργάζεται ως καθηγήτρια αισθητικής αγωγής στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Γυμνάσιο – Λύκειο από το 1997 ως σήμερα. Υπεύθυνη των Αγώνων Τέχνης και όλων των πολιτιστικών – εικαστικών προγραμμάτων.

Αποτελεί μέλος της εκδοτικής επιτροπής του περιοδικού, Θεσσαλονικέων Πόλις , της Πολιτιστικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, από το 2014 ως σήμερα.

http://elstoikou.wix.com/stoikou