Η «Ψυχολογία-Τέχνη» με συνολικό έργο έως σήμερα  [2016] 35 project, και το πρόγραμμα ειδίκευσης στην θεραπεία μέσω εικαστικών (art-therapy),  γιορτάζει και παρουσιάζει το επανασχεδιασμένο λογότυπο του φορέα καθώς και την έναρξη εργασιών πέραν της Θεσσαλονίκης, σε Αθήνα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Oι εκπαιδευόμενοι στην art-therapy όλοι μαζί βάζουν τις πινελιές τους, δίνοντας το μήνυμα του συλλογικού στην εικαστική δημιουργία και την σύζευξη αυτών των δυο γνωστικών πεδίων. Μια ανανεωμένη σπείρα-logo το σήμα οπτικού σχεδιασμού του φορέα, [σπείρα η ζωογόνα στροβιλιστική «πνοή»].

Το 2006 υλοποιήθηκε -η ιδέα ενός σχετικά αγνώστου, -τότε, για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης-, η σύζευξη των τεχνών με την ψυχολογία, η άρρηκτη σχέση των δύο αυτών γνωστικών πεδίων στην κοινότητα, με τον φορέα «Ψυχολογία-Τέχνη».
Η Ψυχολογία-Τέχνη αυτά τα δέκα χρόνια σχεδίασε και υλοποίησε προγράμματα επιμόρφωσης, εκπαίδευσης στην θεραπεία μέσω εικαστικών ‘ art-therapy΄. εργαστηριακά-θεωρητικά σεμινάρια τέχνης ,βιωματικά-θεωρητικά σεμινάρια ψυχολογίας.Ανέπτυξε επίσης δημιουργικές δράσεις για την στήριξη, την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, την προάσπιση των δικαιωμάτων και την προβολή της δημιουργικότητας των ατόμων με ψυχική διαταραχή.
Δράσεις της ξεχωρίζουν: “Ετεροτοπίες”,1η Μπιενάλε Κ.Μ.Σ.Τ, συμμετοχή στην ημερίδα και workshop στο παράλληλο πρόγραμμα, 2007, Λόγος και Τέχνη Πρότυπο Πειραματικό σχολείο Α.Π.Θ, Tέχνη και Ψύχωση με την Μονάδα Πολιτιστικής Επικοινωνίας Ψ.Ν.Θ, εκθέσεις και εργαστήρια παιδοψυχιατρικό και ογκολογικών παίδων ΓΝΘ, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 35ο φεστιβάλ βιβλίου, Europsy festival Θ.Π.Ψ.Χανίων και το 1o Διεθνές Συμπόσιο Θεραπειών μέσω Τέχνης «Ζωή και Τέχνη είναι ένα» 2015, παράλληλο πρόγραμμα της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κά.

_Περιηγηθείτε στο δικτυακό μας τόπο, για περισσότερες πληροφορίες