Θεσσαλονίκη 2 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Ψυχολογία-Τέχνη» σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο Phototherapy Workshop “Ιχνηλατώντας στο είδωλο” που θα λάβει χώρα το Σάββατο 7 (ώρες 14:00- 18:00) και την Κυριακή 8 Ιουνίου (ώρες 12:00- 16:00) στο εκπαιδευτικό κέντρο της (Π.ΜΕΛΑ 38, Θεσσαλονίκη, 3ος όροφος). Υπεύθυνη του workshop είναι η κα. Νίoβη Σταυροπούλου, Ψυχολόγος, Εικαστικός- Φωτογράφος, Αrt-therapist.

Το Phototherapy εφαρμόζεται εδώ και 40 χρόνια στον Καναδά, την Ευρώπη και την Αμερική. Πολλοί Art Therapist και Ψυχοθεραπευτές χρησιμοποιούν φωτογραφίες ως μέσο αυτό-εξερεύνησης ,διαμόρφωσης ταυτότητας ταυτότητας ή ανακούφισης συμπτωμάτων.

Το εργαστήριο αυτό θα δώσει μια εισαγωγική επισκόπηση των τεχνικών θεραπείας μέσω φωτογραφίας , όπως και παραδείγματα δουλειάς που έλαβαν χώρο σε ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες και εργαστήρια. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα υπάρξουν δύο βιωματικές δραστηριότητες:
• μια δραστηριότητα με φωτογραφίες οι οποίες παρέχονται από τον συντονιστή
• μια δραστηριότητα, η οποία βασίζεται σε μια φωτογραφία που θα έχει φέρει ο κάθε συμμετέχων.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους ένα αντίγραφο μιας φωτογραφίας του εαυτού σας, η οποία αισθάνονται ότι αντιπροσωπεύει τον “αληθινό εαυτό”. Θα εργαστούμε με αυτή την εικόνα, έτσι παρακαλούμε να φέρετε μαζί σας αντίγραφο και όχι την πρωτότυπη φωτογραφία

Εξάλλου, παρακαλούμε όπως δηλώσετε σε ποια απο τις 2 ημέρες προτιμάτε να συμμετέχετε.

Επισημαίνεται ότι θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής, ενώ, κάθε τμήμα δεν μπορεί να απαρτίζεται από περισσότερα από 10 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στα 30 ευρώ, και για φοιτητές στα 20 ευρώ.

Σχετικά με την εταιρεία “Ψυχολογία-Τέχνη”
Η “Ψυχολογία – Τέχνη” είναι μια Επιστημονική, μη Kερδοσκοπική εταιρεία που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, και έχει ως βασικό σκοπό την υλοποίηση ενεργειών και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, η ψυχοκοινωνική στήριξη, η ανάπτυξη δημιουργικών δράσεων, η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές διαταραχές και η προβολή της δημιουργικότητας των ατόμων με ψυχική διαταραχή. Επίσης, στα αντικείμενα της εταιρείας συγκαταλέγονται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης, τα οποία παρέχονται μέσα από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης, που εκπροσωπείται από την εταιρεία βάσει αναγνωρισμένων κριτηρίων σύμφωνα με τα Διεθνή ισχύοντα με την Ελληνική Νομοθεσία, και σε συνεργασία με φορείς διεθνούς ανάγνωρισης και πιστοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το κέντρο:
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΤΕΧΝΗ
Π.ΜΕΛΑ 38, Θεσσαλονίκη, 3ος όροφος
2310 257070 mobile 6970898814, www.psychologyart.gr

e-mail: psychologyart@cyta.gr & psychologyart@yahoo.gr