Ψυχολογία – Τέχνη | Σειρά συναντήσεων “Ο καλλιτέχνης ως βιωματικό υλικό”

Ο χώρος Ψυχολογία – Τέχνη εγκαινιάζει μία σειρά συναντήσεων με στόχο την ίχνευση της διαδικασίας παραγωγής του καλλιτεχνικού αντικείμενου ως μιας προσωπικής ή/και συλλογικής διαδικασίας βιωματικής σχέσης, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 18.00. Την σειρά επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Δρ. Δωροθέα Κοντελετζίδου,ιστορικός/θεωρητικός της τέχνης, και Έλενα Τονικίδη,εικαστικός/art-therapist. Μια σειρά ζωτικών συναντήσεων για την διαδικασία παραγωγής του “έργου”. Οι συναντήσεις έχουν είσοδο, καθορισμένη σε συμβολικό κόστος €10 και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί σε δράσεις Art Therapy προς τον σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ”.

Έχοντας την τάση να πιστεύουμε ότι ο καλλιτέχνης επιτελεί κοινωνικό έργο, οι συζητήσεις-παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Art Therapy, θα πλαισιωθούν από καλλιτέχνες ποικίλων εκφραστικών μέσων –ζωγραφική, γλυπτική, περφόρμανς, εγκαταστάσεις, θέατρο, ποίηση κ. ά- ώστε να ερευνηθεί εάν και πως τα διαφορετικά μέσα έκφρασης ανήκουν σ’ αυτή τη διαδικασία ‘παραγωγής’ ενός έργου το οποίο έχει ως τελικό αποδέκτη τον θεατή αλλά και συγχρόνως με ποιον τρόπο η διαδικασία αυτή εντάσσεται ή δεν εντάσσεται στον προσωπικό ή συλλογικό μύθο του καθενός μας.

Στην πρώτη συνάντηση καλεσμένοι θα είναι οι Αλεξάνδρα Κατσιάνη – Θανάσης Χονδρός καλλιτέχνες οι οποίοι μετά τριάντα χρόνια ενασχόλησή τους με την τέχνη, δήλωσαν, δημόσια, την μη ενασχόλησή τους με τον ‘παραδοσιακό’ τρόπο αλλά που παρόλα αυτά η σχέση τους μ’ αυτήν παραμένει ενεργή ως είδος ημερολογίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με email: psychologyart@cyta.gr & psychotherapyart@yahoo.gr.