Η Dr. Βίκυ Κάρκου είναι Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Kίνησης και Xορού, Εκπαιδευτικός και Ερευνήτρια. Η διδάκτορας Βίκη Κάρκου είναι εκπαιδευμένη ψυχοθεραπεύτρια μέσω κίνησης και χορού με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Ροεχάμπτον, στο Λονδίνο, στο Πανεπιστήμιο του Μάντζεστερ και το Αριστοτέλειο
Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Για 15 χρόνια δουλεύει σαν λέκτορας σε μεταπτυχιακά τμήματα σπουδών σε θεραπείες μέσω τεχνών όπως δραματοθεραπεία, θεραπεία μέσω εικαστικών τεχνών και μουσικοθεραπεία.

Είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του τμήματος Μάστερ στη Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης και Χορού στο Πανεπισήμιο Κουίν Μάργκαρετ του Εδιμβούργου, το οποίο είναι το πρώτο και μόνο τέτοιο πρόγραμμα στη Σκωτία. Ταξιδεύει εκτενώς στην Ευρώπη και στην Αμερική για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Έχουν εκδοθεί βιβλία της που τιτλοφορούνται:
1. Θεραπείες μέσω Τεχνών: Ένας Χάρτης του Χώρου βασισμένος σε Ερευνητική Δουλειά (το βιβλίο είναι γραμμένο με την Πατρίσια Σάντερσον και εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Ελσεβίερ).
2. Θεραπείες μέσω Τεχνών στα Σχολεία: Έρευνα και Πρακτική
(εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Τζέσικα Κίνγκσλεϊ)

Η Βίκυ Κάρκου οργάνωσε μαζί με την Έλενα Τονικίδη το workshop‘self-portrait’
στις 26-28 Ιουνίου 2009 και το «1ο Φεστιβάλ Θεραπειών μέσω Τεχνών» , στις 22 – 29 Ιουλίου 2011 στο Σπίτι των Κενταύρων – Κέντρο Ολιστικής Εκπαίδευσης Πηλίου, στο Ανήλιο, με στόχο να προσφέρει μια εισαγωγή στις τέσσερις θεραπείες μέσω της Τέχνης (δηλαδή Εικαστική Θεραπεία, Θεραπεία μέσω Κίνησης – Χοροθεραπεία, Δραματοθεραπεία, Μουσικοθεραπεία), σημαντικές σχετικές προσεγγίσεις και θεωρίες, και παραδείγματα από σχετική κλινική δουλειά.